Рада Вас вітати на блозі вчителя початкових класів Максимівського НВК Корольової Тамари Рудольфівни. Блог створено для моїх учнів, колег та батьків. Приємної подорожі сторінками блогу!

четвер, 12 травня 2022 р.

 13 травня - Всесвітній день кульбабки




Одним із символів квітучої весни є веселі жовті кульбабки. Ці квіти розсипаються по траві, немов яскраві іскри розплавленого сонця, покривають золотистим килимом галявини і наповнюють серце тихою, спокійною радістю. Вони настільки чудові, що люди присвятили їм свято – Всесвітній День кульбаби або World Dandelion Day, який відзначають 13 травня.
До речі, по-латині кульбаба називається Taraxacum. Вчені припускають, що цей термін походить від грецьких слів «заспокоювати», «лікувати хворобу очей» або «дикий латук». Називали цю рослину одуваном, пустодуєм, вітродуйкою, повітряною квіткою, а за раннє цвітіння і лікувальні властивості – бабусиною травою, березневим кущем і еліксиром життя. Ось така цікава штука виходить: квіточка одна, а назв у неї безліч!
У північних народів є красива казка про кульбаби. Згідно з нею, здавна люди не вміли радіти приходу весни, тож Сонце вирішило підняти їм настрій і послало на землю мільйони сонячних зайчиків, які впали на траву і перетворилися на жовті квіточки - кульбаби. Дивлячись на ці квіти, люди посміхалися і відчували себе щасливими.
Слід зазначити, що кульбаби найбільш пунктуальні рослини — за ними можна звіряти годинник. Рівно о 7-й вони розквітають, а о 15 — закриваються.







Немає коментарів:

Дописати коментар