Правила харчування
- вживайте їжу невеликими порціями 4-5 разів на день;
- не пропускайте сніданок і не голодуйте протягом дня;
- не влаштовуйте собі часті перекуси, адже вони не замінять повноцінного харчування;
- не «заїдайте» поганий настрій, тривогу або депресію;
- не їжте «за компанію», якщо немає апетиту;
- не запивайте жирну їжу холодними напоями, адже при зниженні температури жир застигає у травній системі;
- не варто запивати їжу молоком, оскільки воно заважає травленню та викликає бродіння в кишківнику;
- слідкуйте за розміром порцій;
- їжте повільно, ретельно пережовуйте їжу. При швидкому вживанні їжі відчуття насичення наступає повільніше, що може призвести до переїдання;
- фрукти краще їсти на сніданок, до обіду чи в якості перекусу. Якщо ж ви вживаєте їх після основного прийому їжі, вони починають взаємодіяти з нею, бродити та закисати;
- завжди читайте, що написано на етикетці про склад (жири, вуглеводи, калорії);
- не довіряйте словам «дієтичний», «низькокалорійний», дивіться на цифри;
- краще не смажте страви, а тушкуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар