Рада Вас вітати на блозі вчителя початкових класів Максимівського НВК Корольової Тамари Рудольфівни. Блог створено для моїх учнів, колег та батьків. Приємної подорожі сторінками блогу!

пʼятниця, 3 березня 2023 р.

 



20 грудня 2013 року Генасамблея ООН ухвалила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи, щоб підвищити рівень обізнаності людей у питаннях дикої фауни і флори. Ця подія стала окремою віхою в історії ООН, яка ухвалила це рішення.

Проблеми збереження довкілля та його окремих складових вже давно стали значним за обсягом напрямком міжнародного співробітництва світової спільноти. В руслі цих світових процесів знаходиться й Україна, яка взяла на себе низку міжнародних зобов’язань в екологічній сфері. Зокрема, одним із напрямів такої співпраці є забезпечення виконання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), прийнятої 3 березня 1973 року у м. Вашингтоні

Відзначення згаданого міжнародного дня покликане, зокрема:
• привернути увагу до проблем браконьєрства;
• віддати належне цінності дикої природи та її різноманітного (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) значення для забезпечення сталого розвитку та добробуту людини.



Тож пам’ятаймо, що дика природа — це  невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин  і рослин в природному  середовищі — завдання кожного з нас.




Немає коментарів:

Дописати коментар