Рада Вас вітати на блозі вчителя початкових класів Максимівського НВК Корольової Тамари Рудольфівни. Блог створено для моїх учнів, колег та батьків. Приємної подорожі сторінками блогу!

четвер, 18 січня 2024 р.

18 січня - Всесвітній день сніговика

 Неодмінним атрибутом кожної зими є  сніговик. Його полюбляють ліпити діти та дорослі  по всьому світу. Він настільки важливий для людей, що кожного року 18 січня в усьому світі святкують день сніговика. 

Уяви собі, наших улюблених, милих сніговичків раніше зображали величезними, злими сніговими монстрами. І не дарма — адже колись зими були затяжними і набагато холоднішими, тож приносили в домівки чимало клопоту.Вважалося, зліпити снігову бабу в час повного місяця — накликати на себе нещастя і нічні кошмари. А в Норвегії вірили, що розглядати сніговиків уночі з-за штор небезпечно! Зустріти снігову фігуру ввечері вважалось поганим знаком. Тому в темний час доби її намагалися обійти стороною. Це вже потім сніговики стали невід’ємними символами зимових свят




Християнська легенда розповідає, що сніговики — це янголи. Адже сніг — дар з неба. Ці зимові герої передають Богові прохання людей. Тому зі «свіжого» снігу ліпили маленького сніговичка і шепотіли йому сокровенні бажання. Вважалося, як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться.

В Європі сніговиків завжди розкішно прикрашали: вбирали в гірлянди, закутували в шарфи та давали в руки великі, густі мітли. Ніс із морквини задобрював духів урожаю та родючості. Перевернуте відро символізувало достаток в сім’ї.
Лише в XIX сніговики «стали» добрими героями новорічних казок, з’явилися на вітальних листівках та завоювали любов дитячих сердець.

Немає коментарів:

Дописати коментар