Рада Вас вітати на блозі вчителя початкових класів Максимівського НВК Корольової Тамари Рудольфівни. Блог створено для моїх учнів, колег та батьків. Приємної подорожі сторінками блогу!

субота, 20 січня 2024 р.

Неясно, хто і коли створив День пінгвінів. На відміну від багатьох інших екологічних свят, це свято не є офіційним і не пов'язане з будь-якою конкретною екологічною організацією. Але це не означає, що цей день не важливий. День пінгвіна - це прекрасна можливість дізнатися про цього унікального птаха.

Незважаючи на те, що у більшості пінгвіни викликають асоціації з холодним кліматом, не всі види пінгвінів живуть в Антарктиді, але майже всі вони живуть виключно в Південній півкулі. За межами Антарктиди пінгвінів можна знайти в Австралії, Новій Зеландії, Південній Африці, Перу, Чилі, на Галапагоських і Фолклендських островах.

Пінгвіни не вміють літати, але вони прекрасно пристосовані до життя у воді, що відрізняє їх від більшості видів птахів. Вони використовують свої крила як ласти, щоб швидко рухатися під водою. Пінгвіни популярні в усьому світі завдяки своїй незвичайній ході і чорно-білій окрасі, яка нагадує смокінг - це свого роду камуфляж, який допомагає їм ховатися від підводних хижаків. Крім того, вони, схоже, не відчувають особливого страху перед людьми і часто спокійно підходять до них.

Існує близько 20 відомих видів пінгвінів, найбільшими з яких є імператорські пінгвіни (зріст 110-120 см, вага до 46 кг). Найменші відомі види пінгвінів - це малі пінгвіни (зріст 30-45 см, вага 1-2,5 кг), що живуть в прибережних районах Австралії і Нової Зеландії.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар