Рада Вас вітати на блозі вчителя початкових класів Максимівського НВК Корольової Тамари Рудольфівни. Блог створено для моїх учнів, колег та батьків. Приємної подорожі сторінками блогу!

неділя, 21 січня 2024 р.

День обіймів


 Свято було започатковане в США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко поширилося по всьому світу. Згідно традиції, дружні обійми в цей день можна подарувати навіть незнайомiй людинi просто на вулицi.

Обійми супроводжують нас протягом всього життя. Вони потрібні людині з перших днів її появи на світ, коли немовля прикладають до грудей Матері. Ставши дорослими ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб висловити свою радість та вдячнiсть.

         Обійми є одним з найрозповсюдженіших проявів любові або дружньої прихильності. Можна з впевненістю стверджувати, що кожен з нас потребує постійного пiдтвердження, що  ми потрібнi та любимi. I cаме завдяки обіймам, на думку австрійських нейрофізіологів, ми отримуємо знаки любовi, при цьому у нас  знижується  артерільний тиск, ми позбавляємося від стресу та, навіть, покращуємо пам’ять.

Психотерапевти говорять про те, що 4 обійми в день потрібно кожному для виживання. Для гарного самопочуття, для того, щоб людина почувала себе безпечно, комфортно, потрібно не менше 8 обіймів в день (звичайні обійми при зустрічі, при прощанні перед сном – не враховуються). А 12 обіймів у день необхідні людині для розвитку.  Наш діти потребують таких обіймів значно більше.



Немає коментарів:

Дописати коментар